top of page
Mark-Koolen-2019-04-13 BMA Nieuwegein205

Biografie

Tijdens mijn jeugd kon ik mij uren vermaken met stoffen en andere materialen en maakte ik de leukste werkstukjes. Mijn oma en moeder zijn beide coupeuse en toen ik 6 jaar was, mocht ik eindelijk van oma achter haar naaimachine. 

Om te beginnen maakte ik kleding voor de Barbie van mijn zusje. Later maakte ik kleding voor een grotere pop en ging ik kleding maken voor oma en moeder. Bas achter de naaimachine was een succes! 

Zodra ik klaar was met de MAVO, wist meteen welke kant ik op wilde. Ik ging naar het MBO en studeerde mode en techniek. In 2003 ben ik afgestudeerd en op mijn eindcollectie kreeg ik een 9. Na deze opleiding wilde ik mij specialiseren en begon ik me te verdiepen in maatkleding. In Sneek, aan de modevakschool Nationaal, heb ik de opleidingen costumière, coupeur en haute couture afgerond. 

De kledingstukken die ik destijds maakte vielen op bij zangeres Berget Lewis, voor haar heb ik vele outfits mogen maken. De deur naar de showbizz ging voor mij open. Ik heb gewerkt voor artiesten als Trijntje Oosterhuis, Angela Groothuizen, en Peter Beense. Nicolette van Dam en Quinty Trustfull hebben kleding van mij gedragen in televisie commercials en samen met styliste Chantal Bles heb ik kleding ontworpen voor The Voice Of Holland en het Eurovisie Songfestival. 

 

Na een aantal jaar me ingezet te hebben in de showbizz ben ik mij meer gaan richten op duurzame maatkleding voor dames en heren. Ik ben mij gaan specialiseren op het gebied van haute couture naaitechnieken, pasvorm problemen en patroontekenen en ik probeer door het volgen van masterclasses mij steeds verder te ontwikkelen. Inmiddels hebben een aantal jonge ontwerpers mij gevonden waardoor ik naast mijn eigen werk ook de technische man ben achter hun collecties. Vandaag de dag zet ik mij in voor het behoud van het prachtige vak kleermaker in Nederland. Ik wil namelijk laten zien dat maatkleding voor iedereen is. Niet alleen wanneer je een goed gevulde portemonnee bij je draagt. 

Mijn werk is mijn passie en ik wil graag anderen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen. Daarom is mijn atelier een erkend leerbedrijf waarin ik studenten de gelegenheid bied om in contact te komen met het maatwerk in het hoog segment. Ik leer ze met ambachtelijke technieken, hoogwaardige materialen en duurzame modellen tijdloze kledingstukken te maken die vele jaren meegaan. 

 

Mijn droom is om klanten te laten stralen in op maat gemaakte kleding.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt contact met mij opnemen door op de onderstaande button te klikken.  

Tekst: Sytse Monsma www.copywritecompany.com

bottom of page