top of page

Pakje van Kasjmir en zijde

Dit mantelpakje bestaat uit een rokje van wilde zijde en een jasje van Kasjmir gecombineerd met wilde zijde. Het jasje heeft een opening op de rug in de vorm van een sleutelgat. 

Het jasje heeft een lange sjaalkraag. Deze sjaalkraag gaat aan de voorkant over in een soort strik. Deze strik is tevens de sluiting. 

Door de ronde onderkant krijgt het jasje een sierlijke en vrouwelijke vorm. 

Vanuit de deelnaden in het voor- en achterpand vormt zich een schouderkap, waardoor het jasje een krachtige schouderlijn krijgt. 

Kasjmier of Kasjmir is een woltype afkomstig van de Kasjmirgeit. Kasjmir is een van de duurste natuurvezels en wordt daarom vaak gemengd met Merino of andere wol. De prijs is vooral afhankelijk van de fijnheid van de wol. De Kasjmirwol is een fijne, zeer zachte en soepele vezel. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De hoogste kwaliteit Kasjmier is afkomstig van de nek en kin van de geit. De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal. Per dier is de opbrengst ongeveer 150 gram per keer.

Fotograaf: Carlos Diaz

Visagie: Esther Knobben www.beautyskillsbyesther.nl 

Model: Nadine Elvira Wouda 

Kasjmir 

bottom of page